Bel Mail Offerte Projecten Contact

LIFTEN

LIFTONDERHOUD

Periodiek liftonderhoud is van cruciaal belang om de functionaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van een lift te waarborgen. Met preventief onderhoud verlengt u de levensduur van de lift en kunnen reparatiekosten worden voorkomen. Astralift is uw vakkundige en betrokken partner voor deskundig onderhoud aan alle merken en typen liftinstallaties. Wilt u altijd verzekerd zijn van een goed werkende lift en snel handelen door een van onze vakkundige servicemonteurs bij eventuele storingen of defecten? Kies dan voor een van onze service-overeenkomsten.

Liftonderhoud voor veiligheid en duurzaamheid

Liftonderhoud is in eerste instantie noodzakelijk voor de veiligheid van de gebruikers. Eventuele storingen of gebreken worden bij een onderhoudsinspectie en servicebeurt tijdig ontdekt en verholpen. Het risico op plotselinge uitval van de lift en een noodsituatie wordt hiermee aanzienlijk verlaagd.

 

 

Daarnaast zorgt professioneel liftonderhoud ervoor dat de liftinstallatie betrouwbaar blijft, omdat slijtage van onderdelen en mechanische problemen tijdig worden opgespoord. Dit minimaliseert de kans op liftproblemen. Met regelmatig onderhoud wordt ook de levensduur van de lift verlengd. Een lift kan gemiddeld meer dan 30 jaar uitstekend functioneren. Onderhoud en vroegtijdige reparaties zorgen ervoor dat de lift minder snel hoeft te worden vervangen.

Liftonderhoud door gecertificeerd liftonderhoudsbedrijf

Astralift is een gecertificeerd liftonderhoudsbedrijf, dat merkonafhankelijk is en de hoogste kwaliteit en een snelle service garandeert. Dit biedt u vele voordelen. Onze monteurs beschikken over alle expertise en ervaring op het gebied van liftonderhoud en reparatie. Ze zijn bekend met alle merken en modellen, de technische aspecten, de normen en de veiligheidsvoorschriften.

 

 

Astralift is merkonafhankelijk en werkt – in tegenstelling tot de merkenbedrijven – met vrij op de markt verkrijgbare onderdelen. Dit resulteert in lagere tarieven. Astralift werkt samen met diverse Europese partners om de hoge kwaliteit van het vervangen van de hoofdcomponenten te waarborgen.

 

 

Onderhoud liften: Schindler, Otis, Kone en meer!

 

Astralift heeft een eigen trainingscentrum, waar de gecertificeerde monteurs worden opgeleid in de specifieke besturingen van bekende liftmerken als Schindler, Otis, Kone en Thyssenkrupp. Zij beschikken voor het onderhouden, repareren en moderniseren van de verschillende liftmerken over speciale gereedschappen. Daarnaast gebruiken onze monteurs specifieke programmeertools die toegang geven tot de besturingen van de liften van Schindler, Otis, Kone en andere merken. Hierdoor kunnen zij de liftbesturing naar wens instellen, afstellen en aanpassen. Onze specialisten zijn continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt. Zo testen zij verschillende producten in de eigen testruimte en bezoeken ze internationale liftbeurzen.

Liftonderhoud VvE: wie is er verantwoordelijk?

In appartementencomplexen delen de bewoners (de individuele eigenaars of de huurders) de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de entree, het trappenhuis en de lift. De Vereniging van Eigenaren (VvE) is verantwoordelijk voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen. Dus ook voor het liftonderhoud. Het beheer van liften is een complexe materie en vraagt specialistische kennis, die vaak bij het bestuur van de VvE’s ontbreekt.

 

 

Astralift is VvE’s en VvE-kantoren – evenals vastgoedeigenaren en woningbouwverenigingen – van dienst met oplossingen op maat, waardoor deze partijen worden ontzorgd en meer grip krijgen op hun onderhoudskosten. Met het professionele liftbeheer van Astralift wordt voorkomen dat de liften haperen of stilvallen. Een lift moet altijd werken en te allen tijde veilig zijn. De Astralift-liften draaien bijna 100% van de tijd. Mocht er onverhoopt een acuut probleem zijn, kunt u een beroep doen op onze 24-uurs storingsdienst (079 – 330 06 90) die uw lift weer binnen korte tijd goed werkend maakt.

Is liftonderhoud verplicht?

Onderhoudscontract lift

In Nederland stelt de Richtlijn Liften eisen aan de veiligheidsvoorschriften en het keuringsproces van liften. Het Warenwetbesluit vermeldt onder meer dat iedere lift periodiek moet worden gekeurd. De eigenaar van de lift is verplicht om onderhoud aan zijn lift te laten uitvoeren. Twaalf maanden na de ingebruikname van de nieuwe lift, dient de eerste keuring plaats te vinden. De periodieke keuringen moeten vervolgens eens in de 18 maanden gebeuren.

Het aantal benodigde onderhoudsbeurten voor een lift is afhankelijk van de leeftijd, de conditie en de gebruiksintensiteit van de lift. Astralift verzorgt liftonderhoud op maat, waarmee de levensduur van de lift wordt verlengd. Als u altijd verzekerd wilt zijn van een goed werkende liftinstallatie én kosten wilt besparen, is het slim om een serviceovereenkomst af te sluiten. Bij een eventuele storing of defect komen onze vakkundige monteurs direct langs om de problemen te verhelpen.

Wettelijke verplichting onderhoud liften

De wettelijke verplichting voor het liftonderhoud is in Nederland vastgelegd in het Warenwetbesluit en het Liftinstituut. De strenge eisen zijn bedoeld om de veiligheid van de liftgebruikers én de goede werking van de liften te garanderen. Het Warenwetbesluit schrijft voor dat liften periodiek moeten worden onderhouden om de betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen. Dit onderhoud moet worden uitgevoerd volgens de geldende normen. Er zijn verschillende onafhankelijke keuringsinstanties belast met de keuring en certificering van liften en op het toezicht en onderhoud ervan.

 

 

Astralift zorgt er als erkend en gecertificeerd liftonderhoudsbedrijf voor dat uw liften aan de wettelijke verplichtingen voldoen. Met regelmatig onderhoud voorkomt u uitval en grootschalige, dure reparaties. Wilt u meer informatie of advies? Neem contact op met Astralift en uw oplossing komt direct een stap dichterbij.