Bel Mail Offerte Projecten Contact
Case

Aycon

Aycon

Liftmodernisering in de praktijk

Twee Amsterdamse VvE’s vertellen over hun ervaringen

Je drukt op een knop, stapt in de lift, deze brengt je naar de juiste etage en je stapt weer uit. Je merkt het meestal doorgaans niet, maar een liftinstallatie is wel degelijk een ingewikkelde machine.

 

Sta je er bijvoorbeeld weleens bij stil wat er allemaal gebeurt tijdens een ritje met de lift? Bijvoorbeeld wat er allemaal gecontroleerd wordt voordat de lift veilig kan vertrekken? Zijn de deuren bijvoorbeeld dicht en goed vergrendeld? En staan er niet teveel mensen in de lift? Is de motor klaar voor een veilige start? Dit wordt allemaal geregeld door de liftbesturing. Na jarenlang gebruik van de installatie komt er een keer het moment dat de liftinstallatie in zijn geheel moet worden vervangen of gemoderniseerd. Het vervangen van oude liften kan erg kostbaar zijn, liftmodernisering is dan een prima alternatief. De lift krijgt weer een representatieve uitstraling en ook met de veiligheid zit het weer goed. Maar hoe pak je dit als VvE aan? VvE Zuiderveld en VvE Mistaru uit Amsterdam stonden voor deze vraag. Twee verhalen uit de praktijk!

 

We spreken hierover met Hüseyin Aydogan van Aycon VGM, als beheerder van deze twee VvE’s nauw betrokken bij beide projecten.

Client

Aycon

Datum

23 aug 2021

Service

Service & Onderhoud
Renovatie
Corporatie lift

Deel deze case op

Waar begin je als VvE?

Hüseyin Aydogan: ‘Bij zowel VvE Zuiderveld als VvE Mistaru bleek de liftinstallatie nodig aan vervanging toe. Wat we allereerst gedaan hebben, is samen met de VvE’s een bestek opstellen. Hierin beschrijf je uitvoerig wat het project inhoudt en wat de specifieke wensen zijn. Zo moesten bij VvE Zuiderveld bij twee liften de besturingssystemen en aandrijving, frequentieregelaar en snelheidsbegrenzer vervangen worden. Verder waren ook de kooitableaus en schachttableaus aan vervanging toe. Een uitgebreide klus dus. Bij VvE Mistaru was de gehele installatie zeer gedateerd. Zo was het aandrijvingssysteem zo’n 30 jaar oud. Daar kun je dus geen onderdelen meer voor krijgen. En dat kan best verregaande gevolgen hebben. Bij VvE Zuiderveld was bijvoorbeeld het besturingssysteem defect. Vervolgens hebben ze hier vier weken op moeten wachten. Je kunt je voorstellen dat dit voor grote problemen bij bewoners kan zorgen. Toen we dit voorval bij VvE Mistaru onder de aandacht brachten is dit de aanleiding geweest om vaart achter de modernisering te zetten. Want je kunt het als VvE natuurlijk niet aan je bewoners verkopen dat je de lift wekenlang (of misschien wel maandenlang) niet kan gebruiken.’

 

Wat is er vervolgens gebeurd?

Aydogan: ‘Uiteindelijk hebben we bij 4 partijen een offerte opgevraagd en deze uitvoerig met elkaar vergeleken. Voor alle twee de projecten bleek vervolgens dat Astralift met afstand de beste voorwaarden te hebben. Het probleem met veel liftpartijen is dat ze enkel hun eigen producten leveren. Dan ben je dus gebonden aan één partij, terwijl er veel meer op de markt is dat kwalitatief ook prima is. Bovendien kun je je zo vrijer over de markt bewegen. Astralift bleek verreweg de goedkoopste partij, maar ook qua producten staken zij er bovenuit. Daarnaast hanteren zij een aanmerkelijk langere garantieperiode (zo’n 60 maanden) dan andere partijen. En dat alles tegen een lagere prijs! Uiteraard hebben we ook referenties opgevraagd en die bleken prima te zijn. Zo hebben ze ook een groot project in Rotterdam gedaan, waar ze tevens voor diverse uitdagingen kwamen te staan en die hebben ze heel goed uitgevoerd. Dat alles bij elkaar was voor ons de reden om beide besturen te adviseren om met Astralift in zee te gaan.’

Samen met de klant kijken we naar de wensen en grenzen. We maken een plan om hieruit te bepalen hoe we met het project aan de slag gaan.

Het plan om het project te realiseren zal worden uitgevoerd.

Jouw nieuwe lift is klaar om getest te worden en is gereed voor gebruik. Veel plezier van jouw nieuwe lift!

WERKWIJZE

HOE PAKKEN WIJ DE KLUS AAN

Wij zorgen er altijd voor dat de klant precies krijgt wat hij zoekt. We zorgen voor scherpe inkoop en vertrouwen om de klant het beste resultaat te kunnen leveren.

Hoe verliep vervolgens het traject?

Aydogan: ‘We hebben beide VvE’s vanaf het begin op het hart gedrukt om alles in 1 keer te doen, zodat je een zogenaamd ‘nulmoment’ hebt. Alle onderdelen zijn dan op hetzelfde moment vervangen. Zo voorkom je bovendien dat je allemaal verschillende producten hebt. Astralift is bovendien ook de onderhoudspartij. Ze kunnen veel sneller aan onderdelen komen en hebben verschillende reserve-onderdelen gewoon op voorraad. Zo blijven de lijnen kort, wat natuurlijk erg prettig is. Dit is eigenlijk wat we bij beide projecten gedurende de gehele tijd ervaren hebben. Het is fijn werken met een platte organisatie als Astralift. Je kunt snel schakelen, mocht dat nodig zijn. En dat werkt gewoon erg goed.’

 

Zou je Astralift aanbevelen bij andere VvE’s?

Aydogan: ‘Zeker, ik heb de samenwerking, zoals gezegd, als erg prettig ervaren. Ze komen open en transparant over, erg belangrijk bij zulke grote projecten. Ze zijn bereid te laten zien hoe ze aan een bedrag komen, dat geeft mij een goed gevoel bij zo’n organisatie. Wat ik ook erg fijn vindt, is dat ze gewoon snel en adequaat reageren als er zich een probleem voordoet. Dat is zeker in de liftbranche erg belangrijk. Want uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat de monteur ter plekke, zijn werkzaamheden goed uitvoert. Je kunt nog zulke goede contacten hebben binnen de organisatie zelf, als dat niet goed zit, is het toch een probleem. Want dat is natuurlijk het contactmoment met de VvE. Dat is erg belangrijk.’

Contact

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen of interesse in één van onze producten? Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Even contact met ons opnemen is de eerste stap op weg naar de ideale oplossing. Dit kunt u doen per telefoon, of via ons contactformulier en leg uw vraag aan ons voor.

Klantcase

Vestia

“Onze relatie met Astralift is echt een samenwerking” – Kees Grillis

Lees de case