Bel Mail Offerte Projecten Contact
LIFTEN

LIFTRENOVATIE (LIFTMODERNISERING)

Alle componenten in de liftinstallatie hebben een bepaalde technische levensduur. Na verloop van tijd kan de lift gebreken gaan vertonen, welke voor u als gebruiker erg vervelend kunnen zijn. Het is onvermijdelijk dat de liftinstallatie een keer gemoderniseerd moet worden, waardoor deze weer aan de veiligheidseisen én aan de wensen en behoeften van u als gebruiker voldoet. Indien Astralift het onderhoud van uw lift verzorgt, monitort uw vaste onderhoudsmonteur of er sprake is van gebreken en kan er snel en proactief een passende oplossing worden geboden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een vrijblijvende offerte op te vragen als u gebreken constateert aan uw liftinstallatie.

THAT’S THE QUESTION

Liftrenovatie, lift moderniseren of lift vervanging?

Alle eigenaren en gebruikers van liftinstallaties staan op een gegeven moment voor de vraag: renovatie of vervanging? Misschien heeft u als verantwoordelijke voor beheer en onderhoud van de liften binnen uw organisatie al een offerte gekregen van de huidige liftenleverancier. Bent u geschrokken van de hoge kosten? Vraag gerust bij ons een second opinion aan. Wij kijken graag naar andere oplossingen.

 

Vraag een offerte voor liftrenovatie ofwel modernisering bij Astralift aan. Vergelijk deze gerust met andere offertes. U ziet dat wij met afstand de beste voorwaarden bieden. Astralift gebruikt materialen, welke vrij op de markt verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat u nooit gebonden bent aan één liftpartij, die alleen zijn eigen producten levert. Er is géén verplichting (meer) om bij een specifieke leverancier in te kopen die de prijs bepaalt. De door ons gebruikte componenten en onderdelen zijn uitwisselbaar en van hoge kwaliteit. U heeft hierdoor altijd de vrijheid om zich op de markt te blijven bewegen. U behoudt zelf de regie over uw liften.

Offerte aanvragen
BETROUWBAAR

WIJ ZIJN MERKONAFHANKELIJK

Maar al te vaak horen wij van klanten dat zij denken dat het onderhouden, repareren en moderniseren van hun lift gedaan moet worden door het liftbedrijf die de installatie geleverd heeft. Dit is in de meeste gevallen niet noodzakelijk.

 

Daarom hebben wij als bedrijf heel bewust de keuze gemaakt om u als klant van dienst te zijn met “Vrij op de markt te verkrijgen” producten.

KWALITEIT

DE BESTE SPECIALISTEN WERKEN BIJ ASTRALIFT!

Onze specialisatie begint bij het op maat leveren van een liftinstallatie tot en met een vertrouwde en gezonde kijk op onderhoud. Door dit te combineren met een open communicatie met onze klant, zijn wij in staat uw liftinstallatie veilig en betrouwbaar te laten functioneren, en dat ook nog tegen een gunstig tarief.

SNELLE SERVICE

VAN NEDERLANDSE BODEM

Wij opereren vanuit Bleiswijk en zijn continu bezig met het zoeken naar vernieuwende producten en oplossingen voor onze klanten.

 

Met behulp van zorgvuldig gekozen toeleveranciers zijn wij als bedrijf ingericht voor de gehele levenscyclus van de lift.

Liftmodernisering als alternatief voor vervangen liften

Het compleet vervangen van oude liften is meestal erg kostbaar en minder circulair. Het moderniseren en hergebruiken is daarom een uitstekend alternatief. Astralift zorgt ervoor dat de liften weer veilig werken én een representatieve uitstraling krijgen, volledig naar uw wens. Wij zijn een platte organisatie met veel expertise en ervaring op liftgebied. Wij zijn flexibel en kunnen gedurende het proces snel schakelen. Of u nu 1 of meerdere liften in uw gebouw of appartement heeft, wij leveren maatwerk met elke renovatie. Onze specialisten moderniseren een verouderde lift naar een niveau dat vergelijkbaar is met een nieuwe lift.

 

Astralift is van alle markten thuis. Van de vervanging van de liftbesturing, aandrijving, de frequentieregelaar en snelheidsbegrenzer tot de kooitableaus en schachttableaus. U krijgt gegarandeerd een lift met een lange levensduur en een minimum aan storingen. Een klant- en gebruiksvriendelijke lift met de gewenste mogelijkheden, die aan alle eisen voldoet.

 

Lift renoveren: de kosten

Een liftrenovatie is een groot project. Logischerwijs wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Onze klanten roemen de openheid en transparantie van Astralift. Wij kunnen goed uitleggen hoe wij aan de verschillende bedragen op de kostenbegroting komen. Ook kunt u van ons een snelle reactie verwachten en handelen wij snel en adequaat mocht zich een probleem voordoen. Met Astralift als onderhoudspartij geniet u vele voordelen. Elke partij kan de lift onderhouden of repareren, omdat de materialen vrij uitwisselbaar zijn en vrij van patenten en/of software-restricties. De onderdelen zijn eenvoudig uitwisselbaar met andere componenten. Wij hebben bovendien verschillende reserveonderdelen gewoon op voorraad. Zo houden wij de lijnen kort en de service optimaal!

Renovatie: lift volledig naar wens

Elke liftinstallatie en de bijbehorende onderdelen hebben een beperkte levensduur. Na verloop van tijd kunnen er gebreken optreden die u als gebruiker flink kunnen hinderen. Het is onvermijdelijk dat de liftinstallatie op een gegeven moment gemoderniseerd moet worden, zodat deze opnieuw voldoet aan de veiligheidseisen en aan uw specifieke wensen en behoeften. Vaak wordt een liftrenovatie uitgevoerd om de uitstraling te verbeteren en om te voldoen aan de veranderende eisen.

 

Een renovatie biedt de mogelijkheid om de uitstraling van de lift volledig aan te passen aan de specifieke wensen en behoeften van het gebouw en de eigenaar. Hierbij kunnen esthetische aanpassingen, verbeterde toegankelijkheid en gebruiksgemak, evenals verhoogde efficiëntie en duurzaamheid een rol spelen. Denk aan het upgraden van de liftcabine met nieuwe vloeren, wandbekleding, verlichting en decoratieve elementen. Ook kunnen er hellingbanen geïnstalleerd worden voor rolstoelgebruikers, braille-indicatoren of spraakgestuurde bedieningselementen worden toegevoegd. Daarnaast kan de renovatie bestaan uit het vervangen van verouderde aandrijfsystemen door energiezuinige varianten, het installeren van led-verlichting om het energieverbruik te verminderen, of zelfs het gebruik van regeneratieve aandrijvingen om energie terug te winnen tijdens het afremmen van de lift.

 

Benieuwd wat onze ervaren professionals voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Moderniseren liften: wanneer en waarom?

Zodra een lift niet meer naar behoren werkt of niet meer volledig aan de veiligheidseisen voldoet, is het tijd voor een liftrenovatie of modernisering. Er zijn verschillende redenen waarom een lift aan renovatie of modernisering toe is. De meest voorkomende redenen zijn:

 

 • Verouderde technologie: Als een lift is uitgerust met verouderde technologie, is modernisatie nodig om de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid te verbeteren.
 • Technische problemen: Herhaalde storingen, frequente reparaties of onderdelen die moeilijk verkrijgbaar zijn, kunnen duiden op de noodzaak van een renovatie of modernisatie.
 • Niet meer voldoen aan de regelgeving: Liften moeten voldoen aan de geldende veiligheids- en toegankelijkheidsvoorschriften. Als een lift niet aan deze voorschriften voldoet, is renovatie vereist om aan de huidige normen te voldoen.
  Verbeterde energie-efficiëntie: Oudere liften hebben minder energie-efficiënte aandrijfsystemen, verlichting en ventilatie. Renovatie kan gericht zijn op het vervangen van deze componenten door energiezuinigere alternatieven, wat leidt tot kostenbesparingen op de lange termijn.
 • Verhoogde capaciteit of aanpassing aan veranderende behoeften: Als de vraag naar de liftdienst toeneemt, is het nodig om de capaciteit van de lift te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de liftkooi wordt vergroot of dat er snellere en efficiëntere aandrijfsystemen worden geïnstalleerd. Daarnaast kan het zijn dat de lift moet worden aangepast om aan specifieke behoeften te voldoen, zoals het verbeteren van de toegankelijkheid voor oudere mensen.

 

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan liften om eventuele problemen vroegtijdig te identificeren. Op basis van de bevindingen van een gedegen inspectie kan een kunnen wij een gedetailleerde beoordeling geven van de renovatie- of modernisatiebehoeften van een lift.

WAAROM ASTRALIFT?

Onze specialisatie begint bij het op maat leveren van een liftinstallatie tot en met een vertrouwde en gezonde kijk op onderhoud. Door dit te combineren met een open communicatie met onze klant, zijn wij in staat uw liftinstallatie veilig en betrouwbaar te laten functioneren, en dat ook nog tegen een gunstig tarief.

 • Hoogwaardige, merkonafhankelijke producten en de laagste total cost of ownership
 • Langere garantieperiode dan andere partijen
 • Korte communicatielijnen met vast aanspreekpunt
 • Transparant in alles wat wij doen
 • Een prettige relatie waarin er als partners met elkaar wordt samengewerkt
 • Geen wurgcontracten, maar maximale flexibiliteit
CONTACT

Kom een bakkie doen

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van modernisering van uw liften? Wij verzorgen professionele liftrenovaties voor o.a. VvE’s en VvE-kantoren én wij doen het beheer van liften voor diverse woningbouwverenigingen en vastgoedeigenaren.

Project

Modernisering Eisenhowerstraat Egmond aan Zee

Je zou het niet zeggen maar dit is een flat op leeftijd! Dit appartementencomplex in Egmond aan Zee, met uitzicht op zee, stamt uit 1966 maar heeft een hele geslaagde modernisering achter de rug. Het heeft de uitstraling van een nieuwbouwproject en daar heeft Astralift de lift op afgestemd.

Bekijk het project